Matematik

Differentialregning

10. september 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

En model for befolkningen i en by kan beskrives 

N(t)=6502*1,04^t

-Bestem N'(10)

-Hvilken betydning har N'(10)?

Skal funktionen differenceres først, så den er?

N(t)=6502*10*1,04^9


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2020 af peter lind

Du behøver slet ikke regne på det. Helt generelt er N'(t) hastigheden af ændringen her altså befolkningstilvæksten


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

N (t) = 6502 · 1.04t

N´(t) = 6502 ( 1.04 · ln ( 1.04 ) )


Svar #3
10. september 2020 af MimiJac

Okay.

Så det vil sige 377,482, hvilket betyder at der hvert år tilføres det antal mennesker til det oprindelige 6502?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#3

Okay.

Så det vil sige 377,482, hvilket betyder at der hvert år tilføres det antal mennesker til det oprindelige 6502?

               Det betyder at befolkningstallet stiger med 377 personer i år " 10 "


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.