Matematik

Lineære funktioner

10. september 2020 af Kaya2003 - Niveau: C-niveau

Hej,

Sidder med en matematik aflevering og kan simpelthen ikke finde ud af de to sidste spørgsmål, håber nogle kan hjælpe.

Opg 1.

En lineære funktion er givet f(x) =2x + b

Grafen for f går gennem punktet (3,5)

(a) Bestem b

(b) Beregn grafens skæring med x - aksen

Opgave 2

Grafen for den lineære funktion f(x) = a*x-1

(a) Bestem tallet a

Grafen for en anden lineære funktion g er paralle med grafen for f og går gennem punktet (-2,3)

(b) Bestem en forskrift for g


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2020 af andre243g (Slettet)

Opgave 1

a) Anvend b=y1-a*x1

b = 5-2*3=-1

b=-1

b) Sæt y = 0, for at finde grafens skæring med x-aksen

0 =2x+(-1)

Isoler x herfra

0=2x-1

0+1=2x-1+1

1=2x

1/2=x

x=1/2

x=0,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

Er det spørgsmål a og b i opgave 2 , du har problemer med ?


Svar #3
10. september 2020 af Kaya2003

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til. # 3

Du mangler et punkt for at kunne løse opgaven.

Er det punktet  fra opgave 1, ( x,y ) = ( 3,5 ) der skal bruges ?

Eller hedder funtionen f :

f(x) = 2x -1


Svar #5
10. september 2020 af Kaya2003

Det er nemlig det jeg var i tvivl om, det er det eneste der står så ved ikke helt hvilken punkter jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 3 

Så brug punktet fra opgave 1 . ( x.y ) = (3,5)

f(x) = ax -1 , jeg benytter ( x,y ) = (3,5)

beregning af a )

5 = a·3 - 1

6 = a · 3

6 / 3 = a

2 = a

Grafen g er parallel med grafen f , hvilket betyder at deres hældningskoeffienter er den samme , nemlig a = 2

y = 2·x + b , indsæt værdier for x = -2 og y = 3 for at finde b

3 =( 2 · (-2) ) +b 

3+4 = b

7 = b

så forskriften for grafen g bliver

g ( x ) = 2x +7

Hvis du tegner graferne for f og g , kan du se at de er parallele

f ) y = 2x -1

g) y = 2x +7


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#6 retter en stavefejl

Til # 3 

Så brug punktet fra opgave 1 . ( x.y ) = (3,5)

f(x) = ax -1 , jeg benytter ( x,y ) = (3,5)

beregning af a )

5 = a·3 - 1

6 = a · 3

6 / 3 = a

2 = a

Grafen g er parallel med grafen f , hvilket betyder at deres hældningskoeffienter er den samme , nemlig a = 2

y = 2·x + b , indsæt værdier for x = -2 og y = 3 for at finde b

3 =( 2 · (-2) ) +b 

3+4 = b

7 = b

så forskriften for grafen g bliver

g ( x ) = 2x +7

Hvis du tegner graferne for f og g , kan du se at de er parallelle

f ) y = 2x -1

g) y = 2x +7


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.