Matematik

SUDUROY hjælp

13. september 2020 af Sadika (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgave 5,4

Bergen skibets gennemsnitshastighed i km/t 

65,7 km

1timer og 55 minutter

Hvad skal man skrive for at dividere distance med tiden  skal man skrive 1,55 eller hvad skal man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll} \textup{1 time + 55 min }=\left (1+\frac{55}{60} \right )\;time = \frac{23}{12}\;time \end{array}


Svar #2
13. september 2020 af Sadika (Slettet)

Hvad skal man så skrive hvis man skulle skrive det på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textup{gennemsnitsfart:}&v=\frac{65.7\;km}{\frac{23}{12}\;h}=\frac{65,7\;km\cdot 12}{23\;h}=34.3\;\frac{km}{h} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2020 af AMelev

Man dividerer med en bøk ved at gange med den omvendte brøk.

Alternativt kan du udregne brøken med en masse decimaler og bruge det resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2020 af Capion1

Man kan også udregne en helt nøjagtig (uforkortelig) brøk  \frac{3942}{115}   =

\frac{65+\frac{7}{10}}{1+\frac{55}{60}}  


Skriv et svar til: SUDUROY hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.