Matematik

Lån og Rente Opgave.

14. september 2020 af Cudex - Niveau: Universitet/Videregående

Et lån i banken på L kroner forrentes med en årlig rente r. Efter det
første år skyldes der L(1 + r) på lånet. Tilskriver banken i stedet rente to
gange om året, skyldes der efter første halve år L(1 + r/2).


A)
Hvor meget skyldes der i sidstnævnte tilfælde på lånet efter det første
år? Angiv (med forklaring) en formel for, hvor stor gælden er efter
første år, hvis banken tilskriver rente n gange om året.

Mit svar:

L(1 + r/n)^n


L = startværdi

r = rente

N = antal tilskrivninger

B)

Det oplyses, at jo flere årlige rentetilskrivninger jo større er gælden
efter første år. Illustrer dette ved at bruge Maple til at plotte, hvor
meget der skyldes på lånet efter første år som funktion af antallet af
rentetilskrivninger n. (Lad L = 100 og r = 0, 1
)

Mit svar:

L (n) = 100*(1 + 0.1/n)^n

Er mine svar korrekte? 
Jeg er rimelig usikker på især spørgsmål (B) jeg ved ikke hvordan jeg skal illustrere det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2020 af AMelev

Du har allerede en tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1974063 med denne opgave.
Hold dig til den.

Hvis dit nye "opkald" skyldes, at du gerne vil have flere indspark, kunne du have indsat link til den oprindelige tråd og bedt om mere hjælp.


Skriv et svar til: Lån og Rente Opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.