Matematik

Bestem a & c ud fra toppunkt

16. september 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave 

( lagt som bilag, da jeg ikke ved hvordan jeg ellers skal få billedet ind)

Hvordan løses denne?

Hilsen Silje. 

Vedhæftet fil: Bib bob.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2020 af oppenede

Toppunktets x-koordinat er:
  x_T=\frac{-b}{2a}

Da opgaven giver b og xT så har ligningen kun a som ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} x_T=\frac{-4}{2a}=\frac{-2}{a}=-1\\\\ a=2\\\\\\ y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=2\\\\ c-2\cdot (-1)^2=2\\\\ c=4 \end{array}


Svar #4
16. september 2020 af Mojito101

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem a & c ud fra toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.