Matematik

km/liter

20. september 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, forstår den ikke lige helt? 

Tak på forhånd 

Se vedhæftet

Vedhæftet fil: Skærmbillede (60).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af Capion1


Hvor meget benzin har Frederiks bil brændt af efter 130 kms kørsel?  Det giver  ...........\: \frac{km}{l}    
Hvor meget benzin har Daniels bil brændt af efter 130 kms kørsel?     Det giver ...........\: \frac{km}{l}    
Prøv nu at komme lidt videre.
 


Svar #2
20. september 2020 af Sofia0294

forstår ikke hvordan jeg skal regne dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Frederiks bil bruger 

(40L - 33,5L) / 130km = 0,05 L/km

Så efter x kørte km er der

f(x) = 40 - 0,05x

liter tilbage i tanken

På samme måde har vi at Daniels bil bruger

(55L - 43,3L) / 130km = 0,09 L/km

Så efter x kørte km er der

d(x) = 55 - 0,09x

liter tilbage i tanken.

Du finder svaret på opgaven ved at løse ligningen f(x) = d(x).


Skriv et svar til: km/liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.