Matematik

Ekstrema & monotoniforhold

20. september 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har brug for hjælp med vedhæftede.

Titlen siger vel også det hele ift vedhæftede

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: HjælpEnEllerAnden.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af StoreNord

Hvad kan du ikke finde ud af?


Svar #2
20. september 2020 af UnicornLover

monotonifrohold. Kan du forklare det for mig?

Og ekstrema?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2020 af ringstedLC

Grafens forløb mellem -2 og 1 ser ud til at være symmetrisk. Det kan bruges til beregning af x-værdien af lokalt maksimum. Sjus dig frem til x-værdierne af minima.


Svar #4
20. september 2020 af UnicornLover

Vil det ikke bare være -1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2020 af ringstedLC

#2: Ekstrema (...ma ≈ flertal, ... mum ≈ ental) er de punkter, hvor funktionen er ekstrem, altså yderligtgående. I et ekstremum vender grafen. Ekstrema er fællesbetegnelsen for minima og maksima. Ekstrema's x-værdi bestemmes ved at løse ligningen '(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2020 af ringstedLC

#4

Vil det ikke bare være -1?

Nej.


Svar #7
20. september 2020 af UnicornLover

så ved jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2020 af ringstedLC

#4

Vil det ikke bare være -1?

Jeg må være lidt mere påpasselig, inden jeg svarer og du må udtrykke dig lidt mere præcist.

Hvis vi taler om y-værdien af minima, så ja. Men x-værdien som du også skal bruge, må du sjusse dig frem til.


Svar #9
20. september 2020 af UnicornLover

Så det vel 1,5??????


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2020 af ringstedLC

Det kan jeg ikke svare på, når du ikke angiver, hvad der skulle være "1,5".

Hvis det ene minimum har x-værdien x = -1.5 og symmetrien skal opretholdes, må det andet minimum være x = 0.5. Den eksakte værdi er ikke så vigtig sålænge det af din besvarelse fremgår, hvad du har aflæst.


Skriv et svar til: Ekstrema & monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.