Matematik

differantialregning hjælp

22. september 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave jeg ikke kan finde ud af :( vi må gerne bruge hhjælpemidler til den


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2020 af PeterValberg

Se video nr. 6, 7, 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2020 af mathon

Monotoniforholdene bestemmes ud fra fortegnsvariationen for \small f{\, '(x)}.

Begynd med at differentiere \small f(x)
og løs
                  \small f{\,}'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2020 af mathon

Volder differentiationen vanskeligheder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} f{\,}'(x)=3x^2-6x-9=3(x^2-2x-3) \end{array}


Svar #5
23. september 2020 af Ladora (Slettet)

Tusind tak!


Svar #6
23. september 2020 af Ladora (Slettet)

Jeg har problemer med monotiniforholdene


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2020 af mathon

Nulpunkter for \small f{\,}'(x) er monotonigrænse(r):

          \small \begin{array}{lllll} f{\,}'(x)=0\\\\ x=\left \{\begin{matrix}-1\\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{fortegnsvariation for }f{\,}'(x)\textup{:}\\& \begin{array}{lllllll} \begin{array}{llll} f{\,}'(x)>0&\textup{for}&x<-1&\Leftrightarrow f(x)\textup{ er voksende}\\ f{\,}'(x)<0&\textup{for}&-1<x<3&\Leftrightarrow f(x)\textup{ er aftagende}\\ f{\,}'(x)>0&\textup{for}&x>3&\Leftrightarrow f(x)\textup{ er voksende} \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: differantialregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.