Matematik

Partielle afledede

24. september 2020 af AnneSør (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg kan ikke gennemskue hvordan jeg skal løse følgende opgaver...

1)

Find de kritiske punkter for følgende funktioner af to variable f(x,y): (jeg tænker man skal finde den partielle afledede af x og y og undersøge monotoniforholdet? - men synes det gir nogle mærkelige resultater) 

a) f(x,y)=sin?(x+y)

d) f(x,y)=log?(1+x^2+y^2 )

2)

a) Lad a være et reelt tal. Lad D_u ¯  (1,1) være den retningsafledte af funktionen,  f(x,y)=x^2-3y^3 i punktet (1,1) og i retningen u ¯ fastlagt ved vektoren (a,20). For hvilken værdi af a er D_u ¯  f(1,1)=0. 

Det har jeg beregnet til 90. 

 b) Bestem det tal z som opfylder, at punktet (2,2,z) ligger på tangent planen for funktionen f i punktet (1,1,-2) (Jeg er helt lost i hvordan jeg skal gribe denne opgave an) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2020 af mathon

\small \textup{Hvad betyder sp\o rgsm\aa lstegnene?}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2020 af Anders521

#0 Tag et billede af opgaven.


Skriv et svar til: Partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.