Matematik

Pyramidestub

27. september 2020 af marta05 - Niveau: 10. klasse
En pyramidestub har en kvadratisk bund med en side på 15 cm og en kvadratisk top med en side på 12 cm. Højden er 40 cm.Fin rumfanget. OBS: Start med at finde arealerne af grundfladerne.
Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2020 af StoreNord

En pyramidestub er en stor pyramide minus dens top-pyramide.
https://mateuxteknisk.systime.dk/?id=522


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2020 af ringstedLC

#0: Hvis du kalder bundens side S og toppens side s, kan du bruge:

V=\tfrac{1}{3}\cdot h\cdot \left ( S^2+s^2+S\cdot s \right )


Skriv et svar til: Pyramidestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.