Bioteknologi

Analyser en figur for bakteriestammer for vinproduktion

28. september 2020 af rose001 - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har svært ved at komme videre med følgende opgave og er ret forvirret over figuren.

Opgave beskrivelse: Ved forskning i den malolaktiske gæring, se figur 1, punkt 3, har man udviklet bakteriestammer, der kan vokse ved koncentrationer af ethanol, der er højere end 10 vol.%. Figur 3 viser målinger fra en vinproduktion, hvor man har anvendt de nye stammer af mælkesyrebakterier.

Spørgsmålet: Analysér figur 3 og inddrag hvilken betydning de nye bakteriestammer har for vinproduktionen.

Figuren er vedhæftet!

Mvh. Rose

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2020 af gerthansen

ved brug af almindelige gærceller kan man ikke komme meget højere op end kocentrationer af 12-14%, da gærcellerne vil begynde at dø, dette kan du også se på grafen, at de begynder at dø efter et hvis tidspunkt. Den nye bakteriestamme er lidt mere modstandsdygtig overfor ethanolen, og kan godt vokse ved de højere
%-indhold. 


Skriv et svar til: Analyser en figur for bakteriestammer for vinproduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.