Matematik

Taylor

29. september 2020 af nana22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der skan hjælpe med at foklar Taylor, spg er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2020 af peter lind

Hvad betyder alle Taylorpolomier ? Jeg kender kun et Taylorpolonium, som her er et fjerdegrads polynomium

Det er din uddannelse du skal angive. Det skal oplyse os om hvad vi kan forvente og hvilke niveau du er på. Også af hensyn til formelsamlinger


Svar #3
29. september 2020 af nana22 (Slettet)

i vores bog er Taylorpolonium, flere grad, både 3,4,5,6


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2020 af peter lind

Så skal du angive alle taylorpolynomier mellem 0 og uendelig og det lyder ikke sandsynligt

Hvad er dit niveau ?


Svar #5
29. september 2020 af nana22 (Slettet)

her kommer der eksempler fra vores forsamling


Svar #6
29. september 2020 af nana22 (Slettet)

hov så ikke jeg ik fik besvaret dit spg #3 læser mat på uni


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2020 af peter lind

#5 Det er ikke en formelsamling men en række eksempler.

Hvad er dit niveau ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. september 2020 af oppenede

Hvis du forskyder din funktion, så forskydes funktionens taylorpolynomium ligeledes. Det giver mening at gøre i den her opgave, da taylorpolynomiet i x=0 fås ved bare at udlade monomialer af for høj grad (da din funktion er et polynomium). Dvs. start med at gange f(x+1) ud, og forskyd tilbage igen til sidst ved at erstatte x med x-1.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2020 af Capion1

Er det ikke

f(x)=\sum_{i=0}^{3}\frac{x^{i}}{i!}f^{(i)}(0)          ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. september 2020 af Capion1

f(x_{0}+h)=\sum_{i=0}^{3}\frac{h^{i}}{i!}f^{(i)}(x_{0})


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. september 2020 af peter lind

#6 så ret din profil


Svar #12
29. september 2020 af nana22 (Slettet)

#9 er det ikke f^(i)*(x-1)?


Skriv et svar til: Taylor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.