Matematik

Hvor meget tjener han mere?

01. oktober 2020 af sqsQQ (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Nogle der kan hjælpe med disse

Hvis en person tjener 27.777 kr. og en anden person tjener 17.414 kr. hvor meget tjener han mere end den anden?

hvis svende-lønnen ligger på 35.000 kr. og man tjener 32% mere end en lærling - Hvad tjener lærlingen så?

Hvor mange procent stiger man i løn når man stiger til svendeløn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2020 af mathon

Hvis svende-lønnen ligger på 35.000 kr. og man tjener 32% mere end en lærling - Hvad tjener lærlingen så?

                            \small \begin{array}{llllll} L_{\textup{svend}}=1.32\cdot L_{\textup{l\ae rling}}=35\,000\\\\ L_{\textup{l\ae rling}}=\frac{35\,000}{1.32} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*}1.:\\ \text{Indtjening, forskel} &= \text{Indtjening}_1-\text{Indtjening}_2 \\ \text{Indtjening, forskel}_\% &= \frac{\text{Indtjening, forskel}\cdot 100}{\text{Indtjening}_2}\,\% \\ &= \frac{\bigl (\text{Indtjening}_1-\text{Indtjening}_2\bigr)\cdot 100}{\text{Indtjening}_2}\,\%=\;?\% \\ 2.:\\ \text{Svendel\o n} &= \text{L\ae rlingel\o n}+32\% \\ &= \text{L\ae rlingel\o n}\cdot 132\% \\ \text{L\ae rlingel\o n} &= \frac{\text{Svendel\o n}\cdot 100\%}{132\%} = \frac{\text{Svendel\o n}}{1.32}=\;?\,\text{kr.} \\ 3.\;\text{(som i 1.)}:\\\text{Indtjening, forskel}_\% &= \frac{\text{Indtjening, forskel}\cdot 100}{\text{Indtjening}_2}\,\% \\ \text{L\o nstigning}_\% &= \frac{\text{Svendel\o n}-\text{L\ae rlingel\o n}\cdot 100}{\text{L\ae rlingel\o n}}\,\%=\;?\%\end{align*}


Skriv et svar til: Hvor meget tjener han mere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.