Matematik

Induktionsbevis

02. oktober 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne høre om dette er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2020 af AskTheAfghan

Du mangler at forklare, hvad p(n) står for. Man skriver ikke p(1) = ..., for det er et prædikat vi taler om, ikke en funktion. Behøver ikke tjekke p(2).

Du mangler at konkludere. ser ud til du forstår hvad der foregår :)


Svar #2
02. oktober 2020 af K22

hvad med nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2020 af AskTheAfghan

Hvorfor skriver du p(1) = ..., når p ikke er en funktion? Desuden brugte du ikke "fuldstændig induktion".


Svar #4
02. oktober 2020 af K22

Hvad skal man så skrive i stedet for p(1)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2020 af AskTheAfghan

Du kan bare skrive noget i den retning: "Venstresiden giver (3·1 - 1) = 2, og højresiden giver 1(3·1+1)/2 = 2. Da begge er ens, må p(1) være sand"

Man behandler det ikke som funktioner; p(n) er et (åbent) udsagn, som enten kan være falsk eller sand, når værdien n er givet.


Svar #6
02. oktober 2020 af K22

Mange tak. Giver super god mening :) Kan du også hjælpe mig i en anden tråd?

Skriv et svar til: Induktionsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.