Matematik

Fortolkningsspørgsmål

05. oktober 2020 af lauraolsen3455 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg forstår simpelthen ikke dette:

Giv en fortolkning af at f‘(2)=60 når x er tiden i timer en bil har kørt og f(x) er antallet af kørte km.

Hvad menes der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2020 af D0minic (Slettet)

En fortolkning betyder blot at du giver et forståelse, hvad ligningen endelig siger.

f(2)=60 betyder i dette tilfælde, at når bilen har kørt i 2 timer har den tilbagelagt 60km


Svar #2
05. oktober 2020 af lauraolsen3455 (Slettet)

Ahh, okay!

Kan man egentlig sige mere?


Svar #3
05. oktober 2020 af lauraolsen3455 (Slettet)

Og der står jo f' (2)=60

Er der en forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2020 af ringstedLC

#1: Der står f mærke (x) = 60, ikke f(x) = 20.

f(x) er det kørte antal km til tiden t. Den er altså en afstand som funktion af tid. Vi har et navn for dens hældning/differentialkvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2020 af D0minic (Slettet)

Nårh jo,

f(x) er en stedfunktion som bestemmer, hvor langt bliver har kørt til en givet tid. Ved at differentiere stedfunktionen findes hastigheden af bilen


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2020 af StoreNord

Er f' ikke hastigheden?


Svar #7
05. oktober 2020 af lauraolsen3455 (Slettet)

Undskyld, men nu er jeg helt forvirret ':D


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. oktober 2020 af Anders521

#7 Skrivelsen f '(2) angiver den øjeblikkelig hastighed til tidspunktet 2. Dvs. efter 2 timer har bilen kørt 60 km. pr. time.


Svar #9
05. oktober 2020 af lauraolsen3455 (Slettet)

Jeg takker ydmygt


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2020 af Capion1

Fortolkningen er den, at det stykke vej bilen kører fra tidspunktet 2 til tidspunktet (2 + h) er
 (I)    f (2 + h) - f (2)
(II)    Da vejlængden er kørt på tiden (2 + h) - 2 = h
har hastigheden over strækningen (I) været   (I) / (II)
Nu skal vi bestemme hastigheden til tiden 2 og den er (I) / (II) når vi lader h → 0.
Denne grænseværdi er differentialkvotienten af f (x) for x = 2. 


Skriv et svar til: Fortolkningsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.