Matematik

differentialligning

06. oktober 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

I opgave ii) skal jeg bestemme løsninger til differentialligninger. Jeg tænker at de begge må være på formen af en logistisk vækst. For at beskemme løsningen, skal jeg så omskrive den første lignign så en er på formen dy/dx=ry(1-y/K)? Hvis ja, hvordan skal jeg gøre det? kan jeg få en hint?

Til den anden ligning kan jeg se at værdien for K må være Lmax, da K angiver maksimal. Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2020 af peter lind

Den første er ikke logistisk vægst. se formel 177 side 29 i din formelsamling

Den anden se formel 178


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af mathon

                               \begin{array}{lllll} (1)&L(t)=Ce^{-6t}+L_{max}\\\\ (2)&L(t)=\frac{L_{max}}{1+Ce^{-6t}} \end{array}


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.