Matematik

differantialregning hjælp

06. oktober 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har denne opgave, som jeg skal løse uden hjælpemidler, skal også bruge 3.-trinsreglen, men ved ikke helt hvordan man gør:   f(x_0+h)-f(x_0), 2. \frac{\Delta y}{h}, 3. \lim_{h\rightarrow 0}\frac{\Delta y}{h}


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2020 af peter lind

Du skal overhovedet ikke gøre noget i den stil Det der f'(x) der er afbilledet så du skal bare aflæse grafen


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2020 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllllllll} a)&\textup{L\o s ligningen}&f{\,}'(x)=0\\\\&& x=\left\{\begin{matrix}-2\\3\\5 \end{matrix}\right.\\\\ b)&&f{\,}'(3)=0\\\\ c)\\&& f{\,}'(x)<0&\textup{for}&x\in\left [ -3;-2 \right [&\Leftrightarrow & f \textup{ er aftagende}\\&& f{\,}'(x)>0&\textup{for}&x\in\left ] -2;3 \right [&\Leftrightarrow &f \textup{ er voksende}\\&& f{\,}'(x)<0&\textup{for}&x\in\left ] 3;5 \right [&\Leftrightarrow & f \textup{ er aftagende}\\&& f{\,}'(x)>0&\textup{for}&x\in\left ]5;6 \right ]&\Leftrightarrow & f \textup{ er voksende}\\&& \end{array}


Svar #5
07. oktober 2020 af Ladora (Slettet)

Tusind tak, kan du hjælpe mig med at løse f'(x)=0 og f'(3)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2020 af Anders521

#5                                                                                                                                                                          (a) At løse ligningen f ' (x) = 0 mht. x svarer til at aflæse skæringerne ml. grafen for f ' og x-aksen. Dem får du givet i #4.                                                                                                                                                                   (b) At bestemme funktionsværdien f ' (3) svarer til at y-værdien når grafen for f ' skærer x-aksen ved tallet ved. Den får du også givet i #4                                                                                                                                       

... Sig mig, hele hele opgaven er lavet for dig. Har du overhovedet læst (og forstået) indholdet i #4?


Skriv et svar til: differantialregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.