Matematik

lineær funktion

07. oktober 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave:

En elev fik et beløb i 2019 og bruger sine penge de senere år.

Funktionens model er: f(x) = -8000*x + 40000

opgave 1: Hvor meget er der tilbage i kontoen i 2020: Jeg er kommet frem til at I 2020 er der 16000 kr.

Men kan ikke finde ud af opgave 2:

Hvor mange penge fik den studerende i 2019?

Hvordan løser jeg den?


Svar #1
07. oktober 2020 af maria2016

Jeg har lavet den men jeg ved ikke hvordan jeg skal  forklar, hvad tallet -8000 betyder i den matematiske model.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2020 af Mathias7878

Hvis funktionen er 

\small f(x) = -8000x+40000

og x betegner antallet af år efter 2019, så er svaret til opgave 1)

\small f(1) = -8000 \cdot 1 + 40000 = 32000

og ikke 16000. 

Med hensyn til hvor mange penge den studerende fik i 2019, skal du blot udregne f(0), dvs. det antal af penge den studerende fik til at starte med. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af mathon

Funktionens model er: f(x) = -8000*x + 40000

hvor f(x) er kontoens restbeløb x år efter 2019.

             \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 1}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Kontoen i 2020:}&f(1)=-8\,000\cdot 1+40\,000=32\,000 \end{array} \\\\ \textbf{Opgave 2}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Kontoen i 2019:}&f(0)=-8\,000\cdot 0+40\,000=40\,000 \end{array}\end{array}


Svar #4
07. oktober 2020 af maria2016

Jeg har lavet den men jeg ved ikke hvordan jeg skal  forklar, hvad tallet -8000 betyder i den matematiske model.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2020 af Mathias7878

Det betyder, at den studerende bruger 8000 kr om året efter 2019 af sine penge/og eller at kontoens restløb aftager med 8000 kr om året efter 2019. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.