Matematik

integrale: hvordan går de fra det ene til det andet?

07. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har overstreget det med gult. Ved i hvordan de er gået fra det ene til det andet. Altså hvad er mellemregningen for dem?

Vedhæftet fil: hvordan.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Mikkel1G

\int dx x^3 =\int x^3 dx

sådan har jeg set det et andet sted før


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2020 af ringstedLC

Reducering af integranden er vel hovedregning, ellers bruges papir og blyant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Normalt vil man have dy efter integranden, men her er den "klistret" til integraltegnet. Det skyldes muligvis et dårligt tekstformatteringsprogram eller maglende viden om, hvordan det skal betjenes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2020 af Anders521

#0 Alternativt kan udregnerne skrives som 

010y (xy + y2) dx dy = ∫01 [(x2·y)/2 + xy2 ]0y dy = ∫01 ( y3/2 + y3 ) dy =  ∫0(3/2)·y3 dy = (3/2) · ∫01 y3 dy


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2020 af Anders521

#0 Mht. udregningerne i dit billede, kan du vel se at

01 [y3/2 - 0/2] + [ y3 -0] dy = ∫01 [ y3/2 + y] dy = ∫01 [ y3/2 + (2y3)/2 ] dy =  ∫01 (3y3)/2 dy = (3/2)· ∫01 y3 d


Svar #6
08. oktober 2020 af Amalie1234324

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: integrale: hvordan går de fra det ene til det andet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.