Kemi

Beregn hvor mange vægtprocent hvert atom udgør i chalcopyrit (CuFeS 2).

08. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har brugt for hvert grundstof dens atommasse/samlet atommasse *100 og fået Cu til 42 og Fe 37 og S til 21


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \textbf{Cu:}&\frac{ 63.546}{\textup{sum}\left \{ 63.546,55.847,64.13 \right \}}\cdot 100\%\\\\ \textbf{Fe:}&\frac{ 55.847}{\textup{sum}\left \{ 63.546,55.847,64.13 \right \}}\cdot 100\%\\\\ \textbf{S:}&\frac{ 64.13}{\textup{sum}\left \{ 63.546,55.847,64.13 \right \}}\cdot 100\% \end{array}


Skriv et svar til: Beregn hvor mange vægtprocent hvert atom udgør i chalcopyrit (CuFeS 2).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.