Matematik

Relativ afvigelse fra tabelværdi

10. oktober 2020 af Perikon007 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har lige brug for hjælp til beskrivelse af tabelværdi. 

Hvordan skal jeg beregne den relativ afvigelse fra tabelværdi i %?

Vedhæftet fil: relativ....PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2020 af peter lind

Du skal passe på med den nøjagtighed du aflevere resultatet i. Det skal ikke være mere nøjagtig end den mest unøjagtige måling

100|xmålt-xtabel||/xtabel


Svar #3
10. oktober 2020 af Perikon007

Det forstå jeg dsv ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2020 af Jones2929

Det ligner en fysik opgave. 

Du har opgivet massen og diameteren (tabelværdi) helt til venstre, grå.

Du har vist nok lavet dine egne målinger i de hvide felter.

Jeg antager, at du skal finde afvigelsen fra massen(?)

Massen er:m = p*V.

Eks: masse af flamingo

m = p*V \Leftrightarrow m = 0.033274 \frac{g}{cm^3}*234,414 cm^3 \Rightarrow m =7,79 g

Så får du afvigelsen:

\left | \right |\frac{7.79-7.8}{7.8}\left | \right |*100% = 0.12% afvigelse


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2020 af Jones2929

Altså vis det er det, som du skal. Du er uklar om, hvad det overhovedet er, som du skal


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2020 af StoreNord

Jeg tror #0 skal finde de 4 materialers densitet i en tabel, måske på nettet, og så beregne den relative afvigelse.
Måske hører der et bilag med en tabel med til opgavesættet?


Svar #7
10. oktober 2020 af Perikon007

Ja det er lige præsis det jeg skal, men tror godt at jeg har fundet ud af det. Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

#2

For stålkuglen er diameteren opgivet som 4cm. Der er kun ét betydende ciffer. Så siger konventionen, at man kun ved, at diameteren er et sted mellem 3,5cm og 4,5cm. Derfor han du kun regne med ét ciffer i de beregnede værdier.

Det er ikke alle matematiklærere, der kender denne konvention, men i fysikken er den vigtig.


Skriv et svar til: Relativ afvigelse fra tabelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.