Matematik

Differentialligninger

18. oktober 2020 af bdr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har svært ved at lave følgende opgaver i hånden:

1. Jeg skal vha gættemetode udregne en partikulær løsning til følgende diff. ligninger:

y'(t) + 8*y(t) = 8t^2 + 10*t

y'(t) + 8*y(t) =10*6e^{-6t}cos(4t)

2. Jeg skal bestemme på grundlag heraf den fuldstændige løsning af følgende diff. ligning:

y'(t) + 8*y(t) =8t^2+10t+10*6e^{-6t}cos(4)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2020 af Anders521

#0 Til den 1. ligning, kunne yP(t) = at2 +bt +c måske bruges.


Svar #2
18. oktober 2020 af bdr (Slettet)

#1

#0 Til den 1. ligning, kunne yP(t) = at2 +bt +c måske bruges.

Så den partikulære løsning til den første ligning er y_p(t)=8t^2+10t ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2020 af Anders521

#1 Hov, vent! Når der spørges efter en partikulære løsning, er der så ikke tale om 2.ordens (og ikke 1.ordens) differentialligninger? Har du mon skrevet ligningerne forkert op? 


Svar #4
19. oktober 2020 af bdr (Slettet)

#3 Jeg har lige tjekket efter, og de står som skrevet i opgavebeskrivelsen

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.