Matematik

vektorfunktion

20. oktober 2020 af Saadjama - Niveau: A-niveau

den er sku alt for svær. nogen der kan hjælpe. opgaven har jeg sat ind som en fil 


Svar #1
20. oktober 2020 af Saadjama

ups. har sat filen ind nu


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2020 af mathon

\small \begin {array}{lllll}& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t-1\\ \sqrt{-t^2+6t+16} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t-1\\ \sqrt{-(t+2)(t-8)} \end{pmatrix}\\\\ \textup{heraf:}\\& \textup{Cirklen med}\quad \textup{centrum (2,0) og radius 5}\\ \textup{har ligningen:}\\& (x-2)^2+y^2=5^2\\\\\\& \begin{array}{lll}x-2=t-3\\y=\sqrt{-((t-3)+5)((t-3)-5)} \end{array}\\\\\\& \begin{array}{lll}x-2=t-3\\y=\sqrt{-((x-2)+5))((x-2)-5)} \end{array}\\\\\\& \begin{array}{lll}x-2=t-3\\y=\sqrt{-((x-2)^2-25))} \end{array}\\\\\\& {\color{Red} (x-2)^2+y^2}=(x-2)^2+\left ( -(x-2)^2+25 \right )=(x-2)^2-(x-2)^2+25{\color{Red} =5^2}\\\\\\& (x-2)^2+(y-0)^2=5^2 \end{array}


Skriv et svar til: vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.