Matematik

help

20. oktober 2020 af casparolsen233 - Niveau: A-niveau

hej

jeg har regnet den første opgave ud og har fået resultatet y=10*x- 53,5, er det korrekt?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2020 af ringstedLC

Nej. Prøv lige at estimere enhederne på y-aksen:

\begin{align*} f(5)=P_y &= 3.5 \end{align*}

og se at tangentens hældning derfor ikke kan være 10.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2020 af Anders521

#0 Desværre er det forkert. Gerne vis os dine udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll}a)\\&& f(x)=1+0.1x^2\qquad f(5)=1+0.1\cdot 5^2=3.5\\\\&& f{\,}'(x)=0.2x\qquad \; \; \; \; \; \, f{\,}'(5)=0.2\cdot 5=1\\\\& \textup{tangentligning}\\& \textup{i }(5,3.5)\textup{:}&y=f{\,}'(5)\cdot \left ( x-5 \right )+3.5\\\\&& y=1\cdot \left ( x-5 \right )+3.5\\\\&& y=x-1.5 \\\\ b)\\& \textup{Tangentsk\ae ring}\\& \textup{med x-aksen:}&0=x-1.5\\\\&& x=1.5\\\\& \textup{dvs punktet:}&(1.5,0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll}c)\\& \textup{Lerets volumen}\\&&V_{ler}=\pi\cdot \int_{0}^{5}\left (1+0.1x^2 \right )^2\mathrm{d}x-\pi\cdot \int_{1.5}^{5}\left (x-1.5 \right )^2\,\mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2020 af Anders521

#0 Glem indholdet i #2. Hellere overvej om indholdet i #3 og #4 er korrekt.


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.