Matematik

hvor finder procent ud af et tal

21. oktober 2020 af skolenu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej 

hvordan finder man procent ud af et hel tal på papir


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2020 af mathon

                        \small \textup{procent}=\frac{\textup{"\ae ndring"}}{\textup{det hele tal}}\cdot 100\%


Svar #2
21. oktober 2020 af skolenu (Slettet)

hvad mener med ændring


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2020 af StoreNord

#0
Fordi procent er det samme som hundrede-dele, kan ethvert tal skrives også skrives som procent.

for eksempel kan 5  skrives som

                                                                   \frac{5\cdot 100}{100}\: altsaa \: 500 \%


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2020 af mathon

#0

             Hvad mener du med spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2020 af Capion1

1/8 = 121/2%
1/3 = 331/3%
1/4 = 25%
1/2 = 50%
2/3 = 662/3%
3/4 = 75%
1/1 = 100%


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0: Man finder ikke procent ud af et enkelt tal. Man skal bruge to tal. Hvis en mand vejer 80kg og taber sig 4 kg, så taber han sig 100*4/80%.


Skriv et svar til: hvor finder procent ud af et tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.