Matematik

Parameter fremstilling hjælp

22. oktober 2020 af Usshhhh - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til løsning af denne parameter fremstilling. Er der mulighed for hjælp... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2020 af PeterValberg

a)
opdel parameterfremstillingen i to ligninger, - én for x og én for y

x=6+3t
y=2-2t
Indsæt x = 3 og y = 4 og løs ligningerne for t,
hvis det giver samme værdi for t, så ligger punktet på linjen

3=6+3t
4=2-2t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}& \begin{matrix} 3=6+3t\\ 4=2-2t \end{matrix}\\\\ &\! \! \begin{array}{lll} t=-1\\ t=-1 \end{array}\\\\ \textup{Da der }&\textup{findes en }t\textup{-v\ae rdi, der g\o r begge ligninger sande}\\ \textup{ligger }P(3,4)&\textup{p\aa \ }l. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2020 af PeterValberg

b)

Se video nr. 21 på denne videoliste < LINK >

Som det kendte punkt bruger du det kendte punkt fra
parameterfremstillingen (6, 2)
Som normalvektor bruger du tværvektoren til retningsvektoren
fra linjens parameterfremstilling

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2020 af PeterValberg

#3 Laver du ikke en fortegnsfejl i den første ligning?

Fejlen er rettet, kan jeg se :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En normalvektor}&\textup{til }l\textup{ er }\overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\\\\ l\textup{ er linjen gennem}&(6,2)\textup{ med normalvektor }\overrightarrow{n}\\ \textup{hvorfor dens ligning }\\ \textup{er:}\\& 2\cdot (x-6)+3\cdot (y-2)=0\\\\& 2x+3y-18=0\\\\& y=-\frac{2}{3}x+6 \end{array} \end{array}


Svar #7
22. oktober 2020 af Usshhhh

HEY! MATHON! Tror du kun har svaret på opg a, kan du hjælpe med b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2020 af PeterValberg

#7 Har du overset Mathons svar i #6 ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parameter fremstilling hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.