Matematik

Kvadratsætninger

24. oktober 2020 af Matgenius - Niveau: B-niveau

Hej jeg har denne aflevering hvor jeg skal omskrive til cirkelligningen, vi har lavet opgaver som er på det første billede vedhæftet, men her i opgaven er der en værdi uden y eller x men bare tal, skal det så bare over på den anden side af lighedstegnet inden man gør det samme som i det første billede?


Svar #1
24. oktober 2020 af Matgenius

Her er selve opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af mathon


Svar #3
24. oktober 2020 af Matgenius

#2 hvad skal man, vi har facit på opgaverne fra vores lære men det hjælper ikke med at jeg forstår hvordan man gør.....

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2020 af mathon

           \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Kvadrat-}\\ \textup{komplettering:}\\& \begin{array}{lllll} x^2+10x+y^2-12y+12=0\\\\ \left ( x^2+2\cdot x\cdot 5+5^2 \right )-25+\left (y^2-2\cdot y\cdot 6+6^2 \right )-36+12=0\\\\ \left (x+5 \right )^2-25+\left (y-6 \right )^2-36+12=0\\\\ \left (x+5 \right )^2+\left (y-6 \right )^2=25+36-12\\\\ \left (x+5 \right )^2+\left (y-6 \right )^2=7^2\\\\\\ \left (x-(-5) \right )^2+\left (y-6 \right )^2=7^2\qquad\textup{til sammenligning med cirklens}\end{array}\\\\ \textup{standardformel:}&\; \, \left ( x-a \right )^2+(y-b)^2=r^2 \end{array}


Svar #5
24. oktober 2020 af Matgenius

#4 vil man så ikke også kunne bruge metoden fra det første billede jeg sendte og så bare også smide de 12 over på den anden side ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. oktober 2020 af mathon

      Jo.


Svar #7
24. oktober 2020 af Matgenius

Super tak!

Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.