Matematik

Partielt afledede

24. oktober 2020 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hej SP

Hvordan differentierer jeg denne funktion både mht. x og mht. y?

f(x,y)=ln(5x^3+y^2)

f'_x(x,y)= ?

f'_y(x,y)= ?

Jeg ved ikke om jeg skal differentiere den som en sammensat funktion eller ej. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2020 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{llllll} f(x,y)\textup{ er en}\\ \textup{sammensat funktion}\\\\f(x,y)=\ln\left ( 5x^3+y^2 \right )\\& \begin{array}{llllll} \nabla=\begin{pmatrix} \frac{15x^2}{5x^3+y^2}\\ \frac{2y}{5x^3+y^2} \end{pmatrix} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2020 af janhaa

f'_x= \frac{15x^2}{5x^3+y^2}


Skriv et svar til: Partielt afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.