Matematik

Vektorfunktion

24. oktober 2020 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan løser man følgende opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af peter lind

Løs ligningerne

t2-5t+a=0

t+1 = 2


Svar #3
24. oktober 2020 af Trojanskhest

hvordan kan jeg løse ligningerne når der er to ubekendte. Sorry hvis det er et dumt spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2020 af peter lind

Du løser først den sidste ligning. Dernæst sætter du resultatet ind i den øverste ligning og finder a


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2020 af ringstedLC

#3

hvordan kan jeg løse ligningerne når der er to ubekendte. Sorry hvis det er et dumt spørgsmål

Der er, ihvertfald i flg. SP, ingen dumme spørgsmål!

To ligninger med to, - altså ligeså mange, ubekendte, kan/bør kunne løses af en folkeskoleelev. Og her er der endda kun én ubekendt i den ene ligning...

Du kan betragte kurven som en linje, hvorpå skal ligge. Derfor må der gælde:

\begin{align*} \binom{x(t)}{y(t)} &= \binom{x_P}{y_P} \\ \binom{t^2-5t+a}{t+1} &= \binom{0}{2} \\ t^2-5t+a &= 0 \\ t+1 &= 2 \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.