Matematik

Sandsynlighed

25. oktober 2020 af Sigurdsen - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg har gået rundt og tænkt over dette spørgsmål man kan ikke selv lige finde ud af det

Spørgsmålet lyder: to almindelige terninger kastes og sandsynligheden for ikke at slå to ens er

er der mulighed for at jeg kan få det forklaret med alle detaljer og grundigt så muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2020 af janhaa

ikke to enere?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2020 af janhaa

P(to\,\,\,1'ere)=\frac{1}{36}\\ \\ P(ikke\,\,\,to\,\,\,1'ere)=\frac{35}{36}\\


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2020 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} P(\text{to ens}) &= P(\text{to 1'ere})+P(\text{to 2'ere})+...+P(\text{to 6'ere}) \\ &= \frac{1}{36}+\frac{1}{36}+... \\ &= 6\cdot \frac{1}{36}=\frac{1}{6} \\ P(\text{ikke to ens}) &= 1-P(\text{to ens}) \\ &=1-\frac{1}{6}=\frac{5}{6} \end{align*}


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.