Kemi

Kemi HASTER

25. oktober 2020 af fgrt44 - Niveau: Universitet/Videregående

hej, jeg har lavet spg. 1 og får k=0,003838s-1, men hvordan laver jeg spg. 2 og 3, jeg håber, at der er nogen der kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: dd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af mathon

   


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2020 af mathon

       \small \small \small \begin{array}{llllll} 2)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Aktiveringsenergien:}&k=A\cdot e^{-\frac{E_a}{RT}}\\\\& \ln(k)=\ln(A)+\ln\left ( e^{\frac{-E_a}{RT}} \right )=\ln(A)-\frac{E_a}{RT}\\\\& \frac{E_a}{RT}=\ln(A)-\ln(K)=\ln\left ( \frac{A}{k} \right )\\\\& E_a=RT\cdot \ln\left ( \frac{A}{k} \right )\\\\\\& E_a=\left (8.31447\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+100)\;K \right )\cdot \ln\left ( \frac{10^{11}\;s^{-1}}{0.003838\;s^{-1}} \right )\\\\& E_a=95\;841.4\;\frac{J}{mol}=95.84\;\frac{kJ}{mol} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2020 af mathon

       \small \small \begin{array}{llllll} 3)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Kogetiden:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{Af }&10^{-2}=e^{-k t}\quad \textup{i }1)\\\\ \textup{haves}&10^2=e^{kt}\\\\& \ln(100)=k\cdot t\\\\& \frac{\ln(100)}{t}=k=A\cdot e^{\frac{-E_a}{R\cdot T}}\\\\& \frac{t}{\ln(100)}=\frac{1}{A}\cdot e^{\frac{E_a}{R\cdot T}}\\\\\\\\& t=\frac{\ln(100)}{A}\cdot e^{\frac{E_a}{R\cdot T}}\\\\& t=\frac{\ln(100)}{10^{11}\;s^{-1}}\cdot e^{\frac{95.84\;\frac{kJ}{mol}}{\left (0.008314\;\frac{kJ}{mol\cdot K}\cdot \left ( (273.15+95) \right )\;K \right )}}=1827.73\:s=30.5\;min \end{array} \end{array} \end{array}


Svar #4
26. oktober 2020 af fgrt44

tusind tak for hjælpen, men hvordan kommer du frem til at ln(100)/t=k=A*e-Ea/RT og bagefter til t/ln(100)=1/A*eEa/RT


Svar #5
26. oktober 2020 af fgrt44

obs. jeg har forstået hvad er er sket tak igen


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2020 af lorinos

jeg sidder med samme opgave, hvordan bliver minusset fjernet, altså fra n(100)/t=k=A*e-Ea/RT til t/ln(100)=1/A*eEa/RT


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2020 af ringstedLC

#6: Brug potensregnereglerne:

\begin{align*} \frac{a}{b} &= c\cdot d^{\,-k} \\ \frac{a}{b} &= \frac{c}{d^{\,k}} \\ \frac{b}{a} &= \frac{d^{\,k}}{c} \\ \frac{b}{a} &= \frac{1}{c}\cdot d^{\,k} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Kemi HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.