Matematik

parameterfremstilling

26. oktober 2020 af freja9292 - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe med det her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} \textup{En retningsvektor for }l\textup{:}&\overrightarrow{r}_1=\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5\\26 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6\\24 \end{pmatrix}=6\cdot \begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix}\\\\ \textup{hvorfor }\overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix}\textup{ benyttes.}\\\\ \textup{En parameterfremstilling}\\ \textup{for }l\textup{ er:}&\overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+t\cdot \overrightarrow{r}\quad t\in\mathbb{R}\\\\& l\textup{:}\quad \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix} \end{array}\\\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llllll} \textup{En normalvektor for }m\textup{ er:}&\overrightarrow{n}=\overrightarrow{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\4 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} b) \textup{ fortsat}\\& \begin{array}{lllll} \textup{En ligning for }m\textup{ er:}\\&1x+4y+c=0\quad c=-(1\cdot (-1)+4\cdot 2)\\\\& m\textup{:}\quad x+4y-7=0 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.