Matematik

parameterfremstilling

30. oktober 2020 af freja9292 - Niveau: B-niveau

nogen som ved hvordan jeg regner det her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2020 af mathon

Der skal nok lidt mere oplysning til.


Svar #2
30. oktober 2020 af freja9292

min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2020 af mathon

m er ikke oplyst.

Hvad gælder om ortogonale linjer?


Svar #5
30. oktober 2020 af freja9292

den er ret og går i gennem punkterne A(0,3) og B(1,4) .


Svar #6
30. oktober 2020 af freja9292

det skal give nul eller så noget


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2020 af mathon

            \begin{array}{lllll} m\textup{:}&y=x+3 &\textup{med retningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2020 af mathon

Skalarproduktet af ortogonale linjers retningsvektorer er lig med nul.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2020 af peter lind

Linjernernes retningsvektorer skal være ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2020 af mathon

dvs
              \small \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 1\\1 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} k^2-1\\k \end{bmatrix} \right )=0,k \right ) \end{array}            

korresponderende
                                 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1981707


Svar #11
30. oktober 2020 af freja9292

det forstår jeg ik


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2020 af mathon

Skalarproduktet af ortogonale vektorer er lig med nul.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} \begin{pmatrix} 1\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} k^2-1\\k \end{pmatrix}=0\\\\ k^2-1+k=0\\\\ k^2+k-1=0\\\\ k=\frac{-1\mp\sqrt{1^2-4\cdot 1\cdot (-1)}}{2\cdot 1}=\frac{-1\mp\sqrt{5}}{2}\\\\ k=\left\{\begin{matrix} \frac{-1-\sqrt{5}}{2}\\ \frac{-1+\sqrt{5}}{2} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.