Matematik

maj 2011 opgave 6

03. november 2020 af fojumdk - Niveau: A-niveau

hvordan løser jeg disse opgaver.

Opgaven er vedhæftet som pdf

Vedhæftet fil: Maj 2011 opgave 6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2020 af Moderatoren

Beskriv hvilke problemer, som du har og hvad du forsøger, så kan man guide dig i den rigtige retning.


Svar #2
03. november 2020 af fojumdk

Opgave D ved figur 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 6}\\& d)\\&& \begin{array}{llllll} C_3\textup{'s koordinater}\\ \textup{ben\ae vnes:}&C_3=(a,b)\\\\ \textup{Den rette linje}\\ \textup{gennem }C_3\textup{ og }E\\ \textup{har ligningen:}&y=\frac{3-b}{14-a}x+3-\frac{3-b}{14-a}\cdot 14\\\\ \textup{gennem E(14,3):}&3=\frac{3-b}{14-a}\cdot 14+3-\frac{3-b}{14-a}\cdot 14\\\\ \textup{E ligger p\aa cirklen:}&\left (x-a \right )^2+(y-b)^2=3.02^2\\\\ \textup{hvoraf:}&\left (14-a \right )^2+(3-b)^2=3.02^2\\\\ \textup{s\aa \ du har:}&\textup{to ligninger med de to ubekendte }a\textup{ og }b\\&\textup{og }a\textup{ og }b\textup{'s begr\ae nsninger:}\\\\\\& \begin{array}{llll} \left\{ \begin{array}{lll} 3=\frac{3-b}{14-a}\cdot 14+3-\frac{3-b}{14-a}\cdot 14\\ &10<a<14&0<b<5\\ \left (14-a \right )^2+(3-b)^2=3.02^2\end{array}\right. \end{array} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: maj 2011 opgave 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.