Matematik

differentialregning

03. november 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej er der en som kan hjælpe med denne opgave jeg har vedhæftet, har bare brug for hjælp til om jeg kan lægge 15x^2 og 5x^3 sammen eller om jeg ikke kan fordi de ikke er opløftet i det samme?


Svar #1
03. november 2020 af carolinesvanee

Har også vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2020 af ilovemath99

De spørge dig om at finde aflede funktioner så du skal bare differentiere funktioner hver for sig. Det gør du ved hjælp af differentiel regneregler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}a)\\& \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=15x^2\cdot \ln(x)+5x^3\cdot \frac{1}{x}=15x^2\cdot \ln(x)+5x^2=15x^2\left(\ln(x)+\frac{1}{3}\right)\\\\\\ g{\, }'(x)=\frac{1}{2}\cdot e^{3x}\cdot 3=\frac{3}{2}\cdot e^{3x} \end{array} \end{array}


Svar #5
03. november 2020 af carolinesvanee

okay mange tak


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.