Matematik

HJÆLP Differentialligning "gør prøve"

08. november 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Til den første skal jeg først undersøge hvad værdierne for y= giver 

og dereter f= 

Og så se om det giver det samme? Er det fremgangsmåden eller hvorvidt. 
Forstår virkelig ik det her


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af ringstedLC

\begin{align*} y &= x\cdot y'-x^2\;,\;y=f(x)=x^2-3x \\ x^2-3x &\overset{?}{=} x\cdot \left (x^2-3x \right )'-x^2 \\\\ \frac{\mathrm{d}y}{\mathrm{d}x} &= -x\cdot y\;,\;y=f(x)=e^{\frac{1}{2}x^2} \\ \left (e^{\frac{1}{2}x^2} \right )' &\overset{?}{=} -x\cdot e^{\frac{1}{2}x^2} \\\\ f'(x) &=-f(x)\;,\;f(x)=e^{-x} \\ \left ( e^{-x} \right )' &\overset{?}{=} -e^{-x} \end{align*}


Svar #2
08. november 2020 af Elninoo

Kan det her passe så? 

Den med e^1/2x^2  giver vel ikke det samme har prøvet at vedhæfte den. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2020 af ringstedLC

f(x) = ... er ikke diff.-ligninger, men funktionsforskrifter.

Desuden har du indsat og diff. forkert. Der står:

\begin{align*} f(x) &= e^{\frac{1}{2}x^2}=e^{0.5x^2} \\ f'(x) &= x\cdot e^{0.5x^2} \\ x\cdot e^{0.5x^2} &\overset{?}{=} -x\cdot e^{0.5x^2} \end{align*}


Skriv et svar til: HJÆLP Differentialligning "gør prøve"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.