Matematik

2.D2.22

08. november 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg har lavet a, men har brug for hjælp til b’en.
Hvordan skal den løses?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2020 af Anders521

#0 Du har allerede bestemt f '(x) i (a). Nu skal du løse ligningen f '(x) = 1 mht. x i (b). Derefter skal du fortælle hvad løsningerne betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( \frac{(x^2-2x+1) e^x}{(x^2+1)^2}=1,x \right ) \\\\ x=\left\{\begin{matrix} -0.373548\\ 0 \\ 3.28103 \end{matrix}\right.\\\\ \textup{er de }x\textup{-v\ae rdier, for hvilke tangenth\ae ledningen er lig med 4}\\\\ \textup{eller udtrykt:}\\\\ \textup{er de }x\textup{-v\ae rdier, for hvilke v\ae ksthastigheden er lig med 4.} \end{array}\\\\ \end{array}


Svar #4
08. november 2020 af javannah5

I a fik jeg resultatet e^3/25, men jeg ved ikke hvilken betydningen tallet har?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2020 af ringstedLC

#4: Når f '(x) = 1 giver en væksthastighed i (0, f(0)) på 1 (og ikke på 4), så må f '(3) = e3/25 da betyde, at væksthast. i (3, f(3)) er e3/25 ≈ 0.8


Svar #6
08. november 2020 af javannah5

Hvilken betydning har løsningen?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2020 af mathon

korrektion:

               \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( \frac{(x-1)^2 }{(x^2+1)^2}\cdot e^x=1,x \right ) \\\\ x=\left\{\begin{matrix} -0.373548\\ 0 \\ 3.28103 \end{matrix}\right.\\\\ \textup{er de }x\textup{-v\ae rdier, for hvilke tangenth\ae ledningen er lig med {\color{Red} 1}}\\\\ \textup{eller udtrykt:}\\\\ \textup{er de }x\textup{-v\ae rdier, for hvilke v\ae ksthastigheden er lig med {\color{Red} 1}.} \end{array}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Betydning:}\\& \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)\textup{ er v\ae ksthastigheden til tiden }x\\\\ f{\, }'(1)\textup{ er v\ae ksthastigheden til tiden }1\\\\ f{\, }'(3)\textup{ er v\ae ksthastigheden til tiden }3 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: 2.D2.22

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.