Matematik

Højde af cylinder

08. november 2020 af Cappermann (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Står med en opgave hvor jeg skal finde højden af en kop
Som har en volume på 0,2l(200cm3) og en diameter på 9 cm 
Men hvordan finder man så højden da jeg ikke tror at pi*r^2 også tage kvadratroden af det da det kun giver 7,97 cm hvilket jeg tror er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af ringstedLC

\begin{align*} V_{cyl.} &= \pi\cdot r^2\cdot h \\ &= \pi\cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^{\!2}\!\cdot h=\pi\cdot \left ( \frac{d^{\,2}}{4} \right )\cdot h \\ h &= \frac{V_{cyl.}}{\pi\cdot \left ( \frac{d^{\,2}}{4} \right )} = \frac{V_{cyl.}\cdot 4}{\pi\cdot d^{\,2}}\\ h &= \frac{200\cdot 4}{\pi\cdot 9^{\,2}}=\;?\,\text{cm} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2020 af peter lind

π*(d/2)2 = 200


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} h\cdot \frac{\pi}{4}\cdot d^2=V\\\\ h\cdot \frac{\pi}{4}\cdot (9\;cm)^2=200\;cm^3\\\\ h=\frac{200\;cm^3}{\frac{\pi}{4}\cdot\left ( 81\;cm^2 \right )}=3.14\;cm \end{array}


Svar #4
08. november 2020 af Cappermann (Slettet)

Ohh nu forstår jeg tak for svar 


Skriv et svar til: Højde af cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.