Matematik

fejl i Ti-Nspire

09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Når jeg prøver at definere dette (billede vedhæftet), står der, at der opstår en syntaks fejl... hvad skyldes det??? hvordan kan jeg definere denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Slet "and" og prøv igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2020 af mathon

\small \textup{......})\mid x\geq 0 \textup{ and }x\leq 10


Svar #4
09. november 2020 af lektiehjælp3 (Slettet)

Jeg får stadig ikke det rigtige resultat...


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad mener du med det rigtige resultat? Det du spørger om er en syntaks fejl. Hvad har du egentlig problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left ( \pi\cdot \int_{0}^{k}\left ( f(x) \right ) ^2\, \mathrm{d}x=100,k\right )\mid k>0\textup{ and }k<10\\\\ \qquad \qquad \qquad \qquad k=8.19 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2020 af AMelev

#4 Er det x eller k, der skal ligge mellem 0 og 10?

Hvis det er definitionsmængden for f, skal du have det med i definitionen af f i Nspire eller alternativt i solve. Det er ikke nok at skrive det - det forstår Nspire ikke.
En sådan betingelse laves med en lodret streg | (på windowsmaskiner Altgr +´, på Mac kan jeg ikke huske genvejen, men du kan finde den under Hjælpeprogrammer > Tegn.
I stedet for "Define" kan du bruge :=

Så enten \textup{Define} f(x)=0.03\cdot \sqrt{x\cdot (16-x)}|0<=x<=10\; \textup{eller} f(x):=0.03\cdot \sqrt{x\cdot (16-x)}|0<=x<=10\

Alternativt solve(.....)|0<=x<=10

Prøv lige at lægge et billede af opgaven op - jeg får samme resultat som dig (k = -40.54), hvis jeg ikke sætter x-begrænsning på..
Tjek, om du har skrevet rigtigt. Skal der stå 0.03 eller 0.3 (det sidste passer med Mathons løsning i #7)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2020 af mathon

korresponderende
                                 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1983117#1983192


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2020 af mathon


Skriv et svar til: fejl i Ti-Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.