Kemi

Syre og baser

11. november 2020 af Nerd24 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har problemer med at løse dette opgave som er vedhæftet.

Spørgsmålet lyder: Beregn forholdet mellem stofmængden af peperidin og peperidins korresponderende syre, når pH er 11,00.

Jeg har regnet i forrige opgave at peperidins formelle konentrationer 0,20552M. Vi får at vide at den i vandig opløsning er basisk og har en styrkekonstant(pKb) på 1,74*10^-3. Reaktionen:

C6H10NH(aq) + H2O(l) <--> C6H10NH2+(aq) + OH-(aq)

Jeg fandt så ud af at 0,01806M af peperidin omdannes til dens korresponderende syre. Dermed er peperdins koncentration på 0,18746M.   

Vedhæftet fil: f.PNG

Svar #1
11. november 2020 af Nerd24


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2020 af janhaa

du mener:

Kb = 1,74*10^-3

så: pKb = 2,76

pKa= 11,2 og pH = 1

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2020 af janhaa

pH = pK_a -\log(\frac{[HA]}{[A^-]})\\ pH = pK_a +\log(\frac{[A^-]}{[HA]})\\


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2020 af janhaa

11 = 11,2 +\log(\frac{[A^-]}{[HA]})\\


Svar #5
11. november 2020 af Nerd24

Jeg tror at du skulle at er pH=11 og ikke at pH=1

Så A er syren og A- er basen?

Kan man ikke bruge pKs til pufferligningen eller pkb?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2020 af janhaa

#5

Jeg tror at du skulle at er pH=11 og ikke at pH=1

Så A er syren og A- er basen?

Kan man ikke bruge pKs til pufferligningen eller pkb?

HA: syre

A-: base

buffer-equation => pKa


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2020 af janhaa

#5

Jeg tror at du skulle at er pH=11 og ikke at pH=1

Så A er syren og A- er basen?

Kan man ikke bruge pKs til pufferligningen eller pkb?

pH = 11


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2020 af janhaa

#4

11 = 11,2 +\log(\frac{[A^-]}{[HA]})\\

pH = 11


Svar #9
11. november 2020 af Nerd24

Nu skal jeg finde den nye aktuelle stofmængdekoncentration for A- og HA fordi når der bliver tilsættet saltsyre så omdannes HA(peperidin) til A-(korresponderende syre). Efter det kan vi finde stofmængderne for A- og HA og regne stofmængdeforholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2020 af janhaa

no:

HCl+A^-=> HA + Cl^-


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2020 af janhaa

husk piperidine er svak base, A-

og korresp. syre er HA


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. november 2020 af janhaa

Men noe er rart/merkelig. pH = 10,4 så tilsettes HCl, og pH = 11 ???

Not correct...


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.