Matematik

Opstille et udtryk

11. november 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ er der en der kan hjælpe mig med at forklare og løse den opgave. Jeg forstår den ikke. 

Opgaven lyder: "I perioden 2004-2008 er det årlige offentlige forbrug steget med 18,5 mia. kr. pr. år. I 2004 var det årlige offentlige forbrug 388 mia. kr. Indfør passende variable, og opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i det årlige offentlige forbrug som funktion af tiden". 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af janhaa

y = 388 + 18,5x


Svar #2
11. november 2020 af lauhan (Slettet)

#1hvorfor bliver det, det?


Svar #3
11. november 2020 af lauhan (Slettet)

hvorfor bliver det, det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2020 af august543

Du får at vide at det årlige offentlige forbrug i år 2004 er 388 mia. kr. Dette svarer til din begyndelsesværdi b. Dernæst for du at vide at forbruget stiger med 18,5 mia. kr. pr. Derfor kan man tilade sig at skrive 18.5x, hvor x er år.


Svar #5
11. november 2020 af lauhan (Slettet)

Men der var en der skrev, at udtrykket kunne stilles op som y=18,5x+314


Svar #6
11. november 2020 af lauhan (Slettet)

og det giver bedre mening. Fordi, når jeg sætter den ind så giver det mening ift at det stiger med 18,5 hvert år


Svar #7
11. november 2020 af lauhan (Slettet)

forstår nu


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2020 af ringstedLC

Når noget stiger med en fast værdi (18.5 mia.) pr. fast værdi (et år) er det en lineær vækst på formen:

\begin{align*} f(x) &= ax+b \\ Forbrug(x) &= 18.5x+388 \;,\;0\leq x\leq 4\end{align*}

hvor x er antal år efter år 2004 og Forbrug(x) er i mia. kr.


Skriv et svar til: Opstille et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.