Matematik

Polynomium

12. november 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et polynomium er givet ved regneforskriften f(x)=      2x^5-4x^3+ x^2+ 4x -2

Bestem f'(x)

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg lige skal bruge tallene i formlen?

Skal jeg bruge den her formel:

(f(x)   +  g(x)'   =     f' (x) +  g' (x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2020 af Anders521

#0 Ja, den formel kan du bruge på dit polynomium.


Svar #2
12. november 2020 af UCL (Slettet)

hvordan er det nu man skal differentiere 4x3  


Svar #3
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Er det korrekt at f ' (x)

2*5^4  -64x + 2x +4 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2020 af Mathias7878

Ikke helt. Du skal bruge, at 

(x^n)' = nx^{n-1}

- - -

 

 


Svar #5
12. november 2020 af UCL (Slettet)

2*5^4  -64x + 2x^-1 +4 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. november 2020 af Mathias7878

f'(x) = 5 \cdot 2 \cdot x^{5-1} + 3 \cdot (-4) \cdot x^{3-1} + 2 \cdot x^{2-1} + 1 \cdot 4 \cdot x^{1-1} = 10 \cdot x^4 -12 \cdot x^2 + 2 \cdot x +4

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. november 2020 af Anders521

#5 Det var lidt sjusket skrevet, men faktisk er

                                                           f '(x) =  ( 2x5- 4x3+ x2+ 4x1 - 2 )'                                                                                                                                   = ( 2x5)' + ( -4x3)' + ( x2)' + ( 4x1)' + ( -2)'                                                                                                             = (5·2x5-1) + (3·(-4)x3-1) + (2·x2-1) + (1·4x1-1) + 0                                                                                                 = 10x4 + (-12)x2 + 2x + 4                                                                                                                                       = 10x4 -12x2 + 2x + 4


Svar #8
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Rigtig mange tak. Så er det med at huske at få det regnet ud, når man skriver stykket :) Det glemte jeg helt


Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.