Matematik

Parabel og tangent

12. november 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan man godt lave skrive funktionerne op i geogebra også aflæse koordinaterne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2020 af Anders521

#Ja. Prøv.


Svar #2
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Det er den her opgave det handler om

Svar #3
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Den kan ikke oploade opgaven, men her er den 

Parablen P1 er givet ved ligningen y=0.5x^2-3x+3.5 og linjen l er givet ved ligningen y=2x-7.

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P1 og l


Svar #4
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg har tegnet dem korrekt ind, men jeg er ikke sikker på koordinaterne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2020 af Anders521

#4 Det ved vi SP-hjælpere heller ikke, med mindre du vedhæfter din tegning.


Svar #6
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Jeg får hele tiden af vide at filerne er for store så nu sidder jeg virkelig fast i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2020 af Anders521

#6 Nå, det var ærgerligt. 

Så bare løs ligningen 0.5x2 - 3x + 3.5 = 2x - 7 mht. x, og så får du 1. koordinaterne til skæringspunkterne. 


Svar #8
12. november 2020 af UCL (Slettet)

men de der 2 ligninger, det er vel en 2. gradspolynomium og en linenær funktion. Er det substitionsmetoden man skal bruge 


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. november 2020 af Mathias7878

Du kan trække 2x fra på begge sider og lægge 7 til på begge sider. Så får du en andengradsligning

0.5x^2-5x+10.5 = 0

du kan løse. 

- - -

 

 


Svar #10
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Hvor får du 10, 5 fra


Svar #11
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Jeg kan ikke få ligningen til at gå op med y- værdien. Jeg har trukket 2x og 7 fra begge sider af lighedstegnet. 

Hvad skal x værdien give


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2020 af Mathias7878

#11 du skal kun trække 2x fra på begge sider og ikke 7, da der står -7. Læg 7 til på begge sider og du får 10.5. 

- - -

 

 


Svar #13
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Kan i evt. rette i det :

0,5x2    - 3x  +  3, 5                      =   2x- 7 

0,5x - 3x - 2x + 7 + 3, 5             =  2x-7 + 7

0, 5x2 - 5x + 10,5                        =      0

Skal jeg nu finde diskriminanten  for 2. gradsligningen ovenover :

 x1 og    X2  vha.                       -  b- √d                                      - b+ √d           

                                                         2a                                               2a

og x1 og x2 er koordinaterne til  P1 og l? 


Svar #14
12. november 2020 af UCL (Slettet)

Jeg håber der er en af jer der vil kigge på det igen.

Jeg har regnet diskriminanten ud til at være:

d:  52   - 4 * 0,5 * 10,5 =   4

x1   = - 5 -√4

          2* 0,5            =       10

x2 =   - 5+√4

          2*0,5        =               -3

skæringspunktet er i koordinatet        10, -3


Svar #15
12. november 2020 af UCL (Slettet)

x2 =   - 5+√4

          2*0,5        =               -3

er det en forkert formel jeg bruger: d=    -b   +-√d

                                                                    2*a 

Nu er jeg virkelig i tvivl

                                                                                -


Skriv et svar til: Parabel og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.