Matematik

mat

17. november 2020 af Rador (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave.

for at kunne bestemme a skal jeg så gør brug af formlen y=\frac{b}{a}+c\times e^{-ax}?


Svar #1
17. november 2020 af Rador (Slettet)

glemte at sætte filen ind

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2020 af peter lind

Det skal du faktisk ikke Du skal bruge at linjeelementet (x0, y(0), y'(0))  = (0, 2, -1) se din formesamling side 30  formel 181

Du skal derimod bruge den til opgave b


Svar #4
17. november 2020 af Rador (Slettet)

vil det sige at a er -1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} -1=3-a\cdot 2\\\\ 2a=4\\\\ a=2 \end{array}


Svar #6
17. november 2020 af Rador (Slettet)

hvordan kan man få 2a til at give 4?


Svar #7
17. november 2020 af Rador (Slettet)

til opgave b har jeg fået forskriften til at se således ud 2=\frac{3}{2}+\frac{1}{2}*e^{-2*0} er det rigtigt lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2020 af peter lind

flyt -2a over på venstre side og -1 over på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2020 af peter lind

det er en mellemregning ikke svaret på spørgsmålet Hvad er f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2020 af AMelev

#7 Du blander tingene. Meningen er vist god nok, men det er dokumentationen ikke.
Se FS side 29 (177), dvs. den formel, du har anføt i #0. Indsæt a og b.
Indsæt så punktet (2,0) og løs ligningen mht. c.
Indsæt så c-værdien i løsningsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2020 af mathon

                       \small \small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} y{\, }'=3-2y\\\\ y{\, }'+2y=3&\textup{panserformlen}\\\\ f(x)=e^{-2x}\cdot \int 3\cdot e^{2x}\; \mathrm{d}x\\\\ f(x)=e^{-2x}\cdot \left ( 3\cdot \frac{1}{2}\cdot e^{2x}+C \right )\\\\\\ f(x)=Ce^{-2x}+\frac{3}{2}&\textup{gennem }(0,2)\\\\ f(0)=2=Ce^{-2\cdot 0}+\frac{3}{2}\\\\ 2=C+\frac{3}{2}\\\\ C=\frac{4}{2}-\frac{3}{2}=\frac{1}{2}\\\\\\ f(x)=\frac{1}{2}e^{-2x}+\frac{3}{2} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.