Matematik

Omskrive kvadratrod

18. november 2020 af 45yy45y5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan kan man ved håndregning komme fra venstresiden til højresiden i denne her ligning:

\sqrt{128}=8*\sqrt{2}

Er der altså en generel måde, hvorpå man kan omskrive en kvadratrod som i ovenstående? Eller mere generelt en n'te rod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2020 af Capion1

128=2^{7}=2\cdot 2^{6}
\sqrt{128}=\sqrt{2\cdot 2^{6}}=\sqrt{2}\cdot \sqrt{2^{6}}=2^{3}\sqrt{2}


Svar #2
18. november 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

Ja selvfølgelig. Tak!


Skriv et svar til: Omskrive kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.