Matematik

L(x)=2x+600*1/x - monotoniforhold

20. november 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Hvordan kan L(x)=2x+600/x blive til L(x)=2x+600*1/x? Og hvordan kan det give L'(x)=2+600*-1/x2? Synes ikke jeg kan finde formler der passer til


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2020 af StoreNord

Fordi                 600/x = 600*1/x

                         \frac{600}{x} = 600*\frac{1}{x}


Svar #2
20. november 2020 af Alrighty

Jeg har lagt et ekstra spørgsmål i beskrivelsen hvis du kan svare mig der :-) 

Burde det ikke stå i formelsamlingen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2020 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} L(x)=2x+\frac{600}{x}=2x+600\cdot \frac{1}{x}&\textup{er basisviden}\\\\ L{\, }'(x)=2+600\cdot \frac{-1}{x^2}=2-\frac{600}{x^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2020 af Anders521

#2 Du kan finde de formler du skal bruge til at bestemme de afledede.  I din formelsamling skal du bruge formel nr.

(100) fordi du har en sum af to funktioner;                                                                                                            (99) fordi funktioner kan skrives på formen k·f(x);                                                                                            (104) fordi den ene funktion er lineær;                                                                                                                 (111) fordi den anden funktion er invers.


Skriv et svar til: L(x)=2x+600*1/x - monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.