Fysik

bølgelængden af laserlys

21. november 2020 af isaira - Niveau: B-niveau

Vil gerne hjælp til spørgsmål d. og har lavet men ikke helt rigtigt spørgsmål c.

Har vedhæftet opg.

Tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: fys opg.fys.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2020 af mathon

d)
       Metoden mindsker aflæsningsunøjagtigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \textbf{Beregning af}\\ \textbf{b\o lgel\ae ngde:}\\& \begin{array}{lllll} \lambda=\frac{d}{n}\cdot \frac{a_n}{\sqrt{L^2+{a_n}^2}}\\& \begin{array}{lllll} \lambda =\frac{1666.67}{1}\cdot \frac{0.4875}{\sqrt{1.20^2+0.4875^2}}&=&636.50\;(nm)\\\\ \lambda =\frac{1666.67}{2}\cdot \frac{1.42}{\sqrt{1.20^2+1.42^2}}&=&636.50\;(nm) \end{array} \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: bølgelængden af laserlys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.