Matematik

Parabel

23. november 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme i gang, men jeg ved at man skal starte med at udregne diskriminanten i a’en?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2020 af Mathias7878

a) Andenaksen er y-aksen, dvs. skæringen med y-aksen kræver, at y = 0. Løs nu denne ligning. 

b) Et skæringspunkt med førsteaksen kræver, at deskriminanten, d = 0. Løs nu denne ligning. mht. b. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2020 af peter lind

skæring med andenaksen kræver at x=0


Svar #4
23. november 2020 af javannah5

kan du prøve at forklare mere


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2020 af peter lind

Linien y har ligning x=0 så skæringen  med y-aksen vil være for x=0. Du kan bedst se det, hvis du laver en graf for funktionen. Du kan også forsøge med en enklere funkton for eks. en ineær funkion


Svar #6
28. november 2020 af javannah5

kan du prøve at fremvise med omregninger eller en anden fremgangsmåde, man kan bruge for at bestemme parablens skæring med andenaksen


Svar #7
28. november 2020 af javannah5

er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2020 af Mathias7878

a) Skæringen med andenaksen (y-aksen) kræver, at x = 0. Dermed får du, at 

y = 4 \cdot 0^2+ b \cdot 0 + 9 = 9

Dvs. parablen skærer andenaksen i punktet 

S(0,9)

b) Netop et skæringspunkt med førsteaksen (x-aksen) kræver, at 

d = b^2-4ac = b^2-4 \cdot 4 \cdot 9 = b^2-144 = 0 \Leftrightarrow b = \pm 12

- - -

 

 


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.