Matematik

Nulreglen

23. november 2020 af Lasse123jo - Niveau: A-niveau

Heeejsa

Jeg skal bruge nulreglen til at læse denne ligning:

g(x) =ln(x2-2x)

Min lærer skriver at jeg skal huske at gøre noget med funktionen inden jeg bruger nulreglen,

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal løse opgaven. den er uden lommeregner og andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2020 af peter lind

Det er ikke nogen ligning men en funktion. Vedlæg opgaven som billed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2020 af Anders521

#0 Hvis nulreglen skal bruges, skal den indre funktion x2 - 2x faktoriseres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2020 af janhaa

x2 - 2x - 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2020 af Anders521

#0 Glem #2 og overvej, hvordan g(x) = 0 kan omskrives til ligningen i #3. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2020 af Capion1

Mon ikke det er sådan, at definitionsmængden for g(x) skal bestemmes, din lærer mener?


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.