Matematik

Ligningssystemer

24. november 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder også fast i denne, hvordan løser man denne opgave?

Nogle der kan forklare mig hvrodan jeg gøre?

Opgaven:

Løs følgende ligningssystemer: 

b. y = 0,5x – 1 og y = 1

c. y = –x – 2 og y = x + 2

d. y = 3x + 1 og y = –0,5x + 4,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2020 af peter lind

Du sætter højre side i den anden ligning ind på venstre side i den første ligning. Derved får du en ligning i x alene


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2020 af Mathias7878

Hvis to ligninger begge er lig y, så må de to ligninger være lig hinanden. I dit første ligningssystem har du, at y = 0.5x-1 og y = 1. Dvs. begge ligninger er lig y, så ligningerne er lig hinanden. Derved får du 0.5x-1 = 1. Løs nu denne ligning mht. x. Tilsvarende for resten af opgaverne.

- - -

 

 


Svar #3
28. november 2020 af Sofia0294

når okay tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Metoden kaldes: "Lige store koefficienter metode, alternativ".


Svar #5
28. november 2020 af Sofia0294

Yes tak for hjælpen :) #4


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Så lidt!


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.